1- LATIHAN KEMAHIRAN UNTUK PESERTA TEMPATAN

Industri pelancongan tempatan memerlukan pusat latihan vokasional untuk menyediakan pengurusan perhotelan dan kemahiran katering untuk wanita dan remaja terutamanya.

Untuk mengembangkan kampung terapung, pusat latihan untuk kemahiran pembinaan bot diperlukan.

CRUISINGVILLAGE akan membekalkan teknik latihan yang diilhamkan oleh metodologi Makmal Hidup.

2- PEMASARAN PELONCANGAN

Industri pelancongan akan memerlukan hotel, restoran, kemudahan rekreasi (aktiviti luaran dan sukan air), mewujudkan pasaran untuk perniagaan perhotelan yang dijalankan secara tempatan dan membawa ke kawasan-kawasan yang secara tradisinya diabaikan oleh pembangunan komersil

Ini boleh membawa pembangunan ekonomi bersama di mana orang tempatan boleh menjadi pembuat keputusan sekiranya mereka mahu.

Kelebihan perusahaan adalah bahawa penghuni kawasan tanah lembap dan pesisiran pantai dapat mengurangkan sokongan kewangan mereka pada taraf hidup yang tinggi. Ini adalah contoh perdagangan yang adil dalam tindakan

3- MEMBINA PEMASARAN

Komponen pengeluaran yang diperlukan oleh resort, rumah-rumah tempatan dan juga kapal-kapal nelayan akan dibiayai sendiri oleh masyarakat setempat. Sebahgian keberhasilan mereka adalah atas sokongan orang-orang tempatan yang mahir (untuk unit yang akan ditambah selepas pelancaran 11 bot awal).

4- KONSEP PEMBANGUNAN YANG MEMBERI KESAN YANG RENDAH TERHADAP ALAM SEKITAR.

Boleh diakses dengan air, mampu menempatkan semula dengan cara yang sama, kampung terapung tidak menggunakan tanah yang berharga (NO URBANIZATION dan total REVERSIBILITY)

5- TENAGA JANA SENDIRI, KITAR SEMULA AIR & BINAAN EKO

Unit terapung menghasilkan elektrik sendiri menggunakan panel solar. Sistem Kitar Semula Air Grey atau Bekalan Air yang terintegrasi dimasukkan ke dalam reka bentuk bot tunda untuk unit-unit yang dipasang. Setiap unit diperbuat daripada bahan semula jadi, biodegradable dan tempatan yang diperolehi (seperti kayu dan buluh untuk lekuk-lekuk di buluh yang dilekat bersama, kapas, bulu dan linen, buluh dan rotan). Dengan menggunakan aluminium, bahan yang boleh dikitar semula dan kuat, dalam pembinaan kapal bot, kos boleh dikurangkan.

RussiaFrenchJapanEnglish