Matlamat CRUISINGVILLAGE adalah untuk mewujudkan perniagaan tempatan yang mesra alam (tenaga yang mencukupi), berdaya maju & tahan lama (menyokong diri) dan sosial dengan koperasi.

1- PERNIAGAAN TANG DITAWARKAN DARI TEMPAT PEMULIHARAAN

Apabila kampung ditubuhkan dan pelanggan pertama akan menghabiskan masa bercuti, penduduk akan mempunyai banyak peluang untuk membangunkan perkhidmatan selari untuk sumber mereka sendiri: lawatan dengan berjalan kaki atau dengan bot, memancing tradisional diikuti makan, lawatan ke pasaran tempatan Termasuk kraf tangan, penghantaran hidangan kecil dan lain-lain, penemuan fauna dalam air, latihan untuk tarian tradisional, kraftangan tangan atau masakan tempatan ….

Semua perkhidmatan ini dijalankan oleh penduduk boleh dihubungkan ke hotel (restoran + unit) – untuk perkhidmatan pelanggan yang cair dan individu – bagi mereka yang telah membiayai minimum 5% saham dalam 1 unit dan merupakan ahli COOP ..

2- PEKERJAAN DAN MEMPERKASAKAN WANITA

CRUISING-VILLAGE khusus bertujuan untuk merekrut wanita dan orang dewasa muda ke dalam tenaga kerja mereka. Dengan mengambil dan merekrut wanita dan belia tempatan sebagai pekerja, kakitangan dan pengurus serta menyediakan sarana untuk usahawan wanita tempatan untuk melancarkan perniagaan mereka sendiri di kampung-kampung terapung, CRUISINGVILLAGE memberi kuasa kepada mereka yang kurang mampu dari segi ekonomi untuk menjamin pendapatan mereka sendiri dan Selamatkan mata pencarian mereka sendiri.

Wanita sering dikecualikan daripada jawatan pengurusan dan sering ditinggalkan untuk melakukan pekerjaan yang tidak baik. Walau bagaimanapun ia adalah perniagaan kecil wanita yang secara tradisinya membekalkan keperluan keluarga. Oleh itu, keutamaan utama kami ialah meletakkan wanita menjadi peranan kepimpinan dan pengurusan dalam industri kampung terapung dan memberi peluang kepada mereka yang sebelum ini ditolak.

Sama pentingnya untuk CRUISINGVILLAGE untuk menyokong dan membimbing golongan muda dan wanita ke dalam peluang kerjaya yang berjaya dengan pelbagai perusahaan di kampung terapung dan industri pelancongan eko arus perdana.

Untuk tujuan ini, program latihan dalam pengurusan perhotelan akan dibangunkan untuk hotel dan restoran, dan bidang pelancongan eko secara umumnya, serta sekolah perdagangan untuk bangunan, pertukangan, memasak, dan juruelektrik.

3- MEMBEKAL PROTIN

Keperluan protein penduduk kampung dan pelancong boleh dibekalkan dari ladang ikan, Ini akan membantu mengurangkan tekanan ke atas bekalan perikanan.

4- BIODIVERSITY

Pelancong boleh menemui haiwan langka di kawasan yang dipelihara di negeri yang belum dimajukan. Pendapatan daripada pelancongan hidupan liar boleh membantu melindungi spesies terancam.

RussiaFrenchJapanEnglish